Turun Ruoka- ja Viinimessut 3.10. - 5.10.2014

Rakkaudesta ruokaan, viiniin ja herkutteluun!

Turun Ruoka- ja Viinimessut tarjoilevat makuelämyksiä 3.-5.10.2014 Tarjolla on mm. ruokakirjailijoita, lähiruokaa, juustoja, suklaata, viiniä ja olutta. Teemana pohjoismainen ruoka!

Turun Ruoka- ja Viinimessujen upeilla ohjelma- ja näytöslavoilla näet julkisuudesta tuttuja kokkeja & kotikokkeja ja voit tutustua makujen maailmaan.
Tänä vuonna messuilla on kolme ohjelmalavaa sekä runsaasti maistuvia tasting-tilaisuuksia kakkoskerroksen tilassa. Muistathan ilmoittautua ajoissa tasting-tilaisuuksiin, sillä niissä on tilaa vain rajoitetusti! Lisäksi voit messujen tutustumisen lomassa pujahtaa kutsuvalle makuradalle D-halliin.

Turun Messukeskukseen saapuu Suomen juustovalmistajien yhdistyksen tuottamana suuri juustonäyttely. Yli sata kotimaista juustoa tulee yleisölle tutuksi. Samassa yhteydessä nähdään myös mielenkiintoinen vanhojen juustomuottien näyttely.
Perinteiset suklaa-, viini- ja oluttastingit uutuuksineen vetävät herkkusuita puoleensa. Tapahtumia ovat yhdessä messujen kanssa järjestämässä Decanter, Fazer, Riedel ja Winestate. Ruoka- ja Viinimessujen monimuotoisiin makuihin voi tutustua myös ruoka- ja viiniradalla. Radan tuottaa messuille Raision aikuiskoulutuskeskus Timali.

VARRU:n Lähiherkku-lavalla päästään tutustumaan pohjoismaiseen ruokakulttuuriin mm. paikallisten kokkien esittelemänä.

Hyvää Suomesta
on Ruokatieto Yhdistyksen näytöskeittiö, jossa valmistetaan ja maistellaan herkkuja oman maan raaka-aineista.
Puustelli-lavalla
vierailee monia kokkeja, niin ammattilaisia kuin julkisuudesta tuttuja loistavia kotikokkejakin. Mm. Mato Valtonen, Helena Petäistö ja Jussi Raittinen kertovat Antti Vahteran ja Aki Wahlmanin isännöimällä lavalla omista makumieltymyksistään ja kuulumisistaan. Lavalla esitellään myös muutamia syksyn uusia ruokakirjoja, kuten Saimi Hoyerin ja Petri Salmelan Sieniä ja ihmisiä (Tammi) sekä tutustutaan kiinnostaviin TS Ruoka –bloggareihin. Terveisiä tuodaan myös Ranskasta, kun Christophe Lavelle ja Anu Hopia kertovat molekyyligastronomian saloista messusunnuntaina 5.10.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Turun Kirjamessujen, Tiedemessujen ja  Keräily-tapahtuman kanssa Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa.
Nähdään Turun Messukeskuksessa 3.-5.10.

Maistuisiko?
Liity siis herkuttelijoiden joukkoon! Myös
facebookissa.

Turun Messukeskus on myös Twitterissä  #turunruokamessut
Instagramissa turunmessukeskus
#turunruokamessut

  

Samaan aikaan Turun Kirjamessut ja Tiedemessut

Yhteystiedot

http://www.decanter.fi
view counter
Fazer
view counter
Kirjamessut
view counter
http://www.foodandfunturku.fi
view counter