Turun Messu- ja Kongressikeskus kehittää tilojaan

Turun Messu- ja Kongressikeskuksen ravintolatilat uudistuvat. Kiinteistöön rakennetaan uudet keittiötilat sekä ravintolasali. Vanhat tilat keittiön ja pääravintolan osalta puretaan ja tilalle rakennetaan kokonaan uutta. Kokonaisuus valmistuu syyskuun loppuun 2010 mennessä, ja rakentaminen alkaa heti. Tämän jälkeen Turun Messu- ja Kongressikeskus tarjoaa modernin ravintola-, kokous-, kongressi- ja juhlatilan noin 800 henkilölle.
Turun Messukeskus Oy:n hallitus päätti asiasta 25.9.

Yritys rahoittaa hankkeen itse

Investoinnin kustannukset ovat noin 3,5 miljoonaa euroa. Turun Messukeskus Oy rahoittaa investoinnin itse. Hankkeessa on mukana ravintoloitsijana toimiva Restel Ravintolat Oy. Turun Messu- ja Kongressikeskus jatkaa toimintaansa normaalisti koko rakennustyön ajan. Ravintolauudistuksen suunnittelijana on arkkitehtitoimisto Haroma & Partners. Urakoitsijana toimii SRV Lounais-Suomi. Myös aliurakoitsijat tulevat Turun talousalueelta, joten hankkeella on merkittävä työllistävä vaikutus.

- Turun musiikki- ja kongressisalihanke, jossa olimme voimakkaasti mukana, ei näytä etenevän. Siihen hankkeeseen olisi kuulunut kiinteästi myös ravintola- ja keittiötilojen uusiminen. Me emme voi odottaa, vaan kysyntään on vastattava ja kilpailukyky turvattava, toteaa Turun Messukeskus Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Kyttä.

Artukaisissa sijaitsevassa kiinteistössä järjestetään vuosittain kymmeniä valtakunnallisesti merkittäviä messutapahtumia sekä runsaasti kokouksia, juhlia ja kongresseja.

Uusi kokonaisuus muotoutuu kokous- ja kongressikäyttöön

Turun vetovoima kokous- ja kongressikaupunkina saa tiloista lisäpotkua. Rakennettavasta ravintolasalista tulee monikäyttöinen ja kilpailukykyinen.
- Ravintolasalista on muunnettavissa tyylikäs ja toimiva kongressi- ja juhlatilakäyttöön soveltuva kokonaisuus. Tilasta saadaan helposti muokattua erillisiä kokoussaleja, kertoo Turun Messu- ja Kongressikeskuksen tilojen markkinoinnista vastaava myyntipäällikkö Päivi Hoikkala tyytyväisenä.
- Messuhallit täyttävät edelleen tuhansien henkilöiden tilaisuuksille tarvittavat puitteet.

Turun Messu- ja Kongressikeskuksen nykyinen keittiö ja pääravintola ovat vuodelta 1987, jolloin kiinteistö on rakennettu. Ravintolointia tiloissa hoitava Restel Ravintolat Oy uudisti messuhallien kahviot jo keväällä 2008.

Kuvateksti Turun Messu- ja Kongressikeskus jatkaa tilojensa kehittämistä. Noin 800 henkilön kokous- ja kongressitilaksi muunneltava ravintolasali sekä keittiötilat valmistuvat vuoden 2010 syyskuun loppuun mennessä. Turun Messukeskus Oy rahoittaa hankkeen itse.

Lisätiedot

Turun Messu- ja Kongressikeskus, puh. (02) 337 111
Toimitusjohtaja Tuomas Kyttä, puh. 0400 528 424, tuomas [dot] kytta [at] turunmessukeskus [dot] fi
 

Julkaistu: 25.09.2009 klo 09:51